Meditatie

Zowel in individuele sessies als in groep biedt Spiders can fly verschillende meditaties aan – als methode op zich, of in combinatie met ander lichaamswerk.

Mindfulness-meditatie voor beginners
leert je de basisprincipes van mindfulness-meditatie. We trainen de basismeditaties (adem-meditatie, zitmeditatie, bodyscan), zodat je de nodige tools en vaardigheden ontwikkelt om de meditaties te integreren in je dagelijkse leven. We oefenen in het aandachtig aanwezig zijn, in het telkens opnieuw verbinding maken met onszelf op een niet-oordelende manier, zodat we ten volle kunnen aanwezig zijn in het hier en nu.

Bewust bewegen & creativiteit
leidt je binnen in de wereld van Authentic Movement. We vertrekken vanuit de stilte van ons lichaam, luisteren naar wat in ons leeft, en brengen de aanwezige impulsen, gevoelens, beelden … in beweging op onze eigen, authentieke manier. We duiken onze verbeelding in waardoor we in contact komen met diepere lagen in onszelf, wat ons informatie verschaft over wat diep in ons leeft. We geven na afloop expressie aan onze ervaring met kleur, woorden, klei … Het is een zachte, helende reis, die leidt tot een groeiend bewustzijn, tot een diepere verbinding met jezelf, en die een positief effect heeft op je zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Actieve Meditatie
is een heel dynamische vorm van mediteren. Hier gaan we aan de slag met de actieve meditaties van Osho (o.a. Kundalini, Nataraj, Nadabrahma, Chakra Breathing). Hij kwam tot de vaststelling dat het voor de hedendaagse mens vaak een hele klus is om in stilte te gaan zitten en te mediteren, ondermeer door de aanwezige spanningen in ons lichaam en de grote activiteit van onze geest. Zijn meditaties beginnen daarom met een actieve fase (zoals bewust ademen, dansen of schudden), waarna ze geleidelijk overgaan naar rust en verstilling – die stiltefase is de eigenlijke meditatie, waarin we als stille getuige observeren wat innerlijk aanwezig is.

 

 

 

 

IMGP2122trk010rnd01