Agenda

Volg de facebookpagina & schrijf in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe lessenreeksen & workshops.

Mindfulness-meditatie voor beginners

In de reeks Mindfulness-meditatie voor beginners leren we de basisprincipes van mindfulness-meditatie en ontwikkelen we de houding van de beginner. Samen oefenen we de basismeditaties (ademmeditatie, zitmeditatie, bodyscan), zodat je na deze reeks de nodige tools en vaardigheden hebt vergaard om de meditaties te integreren in je dagelijkse leven. We oefenen in het aandachtig aanwezig zijn, in het telkens opnieuw verbinding maken met onszelf op een niet-oordelende manier, zodat we ten volle kunnen aanwezig zijn in het hier en nu.

Info & inschrijven: contacteer me voor meer info

Authentic Movement

Bewust bewegen en creativiteit leidt ons binnen in de wereld van Authentic Movement.
We vertrekken vanuit de stilte van ons lichaam, luisteren naar wat in ons leeft, en brengen de aanwezige impulsen, gevoelens, beelden … in beweging op onze eigen, authentieke manier. We duiken onze verbeelding in waardoor we in contact komen
met diepere lagen in onszelf, wat ons informatie verschaft over wat diep in ons leeft. We geven na afloop expressie aan onze ervaring met kleur, woorden, klei … Het is een zachte, helende reis, die leidt tot een groeiend bewustzijn, een diepere verbinding met jezelf, en die een positief effect heeft op ons zelfbeeld en zelfvertrouwen.

Info & inschrijven: contacteer me voor meer info

Actieve meditaties van Osho

In deze lessenreeks gaan we aan de slag met de actieve meditaties van Osho (o.a. Kundalini, Nataraj, Chakra Breathing). Osho kwam tot de vaststelling dat het voor de hedendaagse mens vaak een hele klus is om in stilte te gaan zitten en te mediteren, ondermeer door de aanwezige spanningen in ons lichaam en de grote activiteit van onze geest. Zijn meditaties bestaan daarom uit verschillende fases, die starten met beweging (zoals bewust ademen, dansen of schudden) en geleidelijk tot rust en stilte leiden – die stiltefase is de eigenlijke meditatie, waarin we als stille getuige observeren wat innerlijk aanwezig is.

Info & inschrijven: contacteer me voor meer info

IMGP2132trk010rnd01

Past events :

Moving Memories

Aan de vooravond van 1 en 2 november maken we tijd en ruimte om te herdenken wie ons dierbaar was. We doen dit in deze eerste Moving Memories, een intieme cirkel die ceremonie, beweging en expressie met elkaar verbindt. Wie draag je in je hart en wil je speciaal vandaag aandacht schenken? Wat vraagt om te mogen stromen? Is er een herinnering waar je dankbaar voor bent en die je steun kan bieden?

Tijdens de ceremonie laten we ons dragen door de oude wijsheid en de liederen van de Noord-Amerikaanse tradities. Er is ruimte om te delen, te herdenken, en te danken voor wat geweest is. In stilte brengen we onze herinneringen in beweging. Wat ons lichaam vertelt in vormen, kleuren beelden en woorden, geven we terug aan onze dierbaren als eerbetoon, en als steun en voeding aan onszelf.

Moving Memories is een reizende cirkel waar we samen kunnen delen en helen. De kennis van de oude tradities en de kracht van de cirkel zijn ons medicijn. De wijsheid van ons lichaam en zijn authentieke beweging, wijzen ons de weg naar nieuw leven.

Iedereen is welkom, met al wat is. Je hebt geen enkele ervaring met dans of creativiteit nodig. Het aantal plaatsen is beperkt.

Cirkels Meditatiegroep

Tijdens de meditatiecirkels kan je ervaren hoe het is om te mediteren in groep, samen bewust te bewegen, te delen. Ze zijn er voor iedereen die nieuwsgierig is naar de helende en verbindende kracht van de cirkel – van absolute beginners tot ervaren beoefenaars.